Goed om te weten

De wandelingen gaan altijd door, tenzij het ijzelt of met dreigend zwaar onweer. Wanneer u meeloopt, doet u dit volledig op eigen risico. De wandelingen zijn gratis, maar u moet wel beschikken over een geldig toegangsbewijs voor het gebied. Deze zijn te koop bij de automaat bij start van de wandeling of online via de website van waternet.nl.

Goed schoeisel is aanbevolen en op de weersverwachting afgestemde kleding. Enige conditie is vereist, een flesje water bij de hand werkt soms dorstlessend. En heeft u een verrekijker: neem die dan mee!

Op een februari-zondagochtend door de Van Limburg Stirum vallei.

Van elke wandeling wordt een verslagje gemaakt. De daarbij gebruikte foto’s zijn gemaakt door Sylvia Schouwerwou, Hans Cornet of AndrĂ© Dijkstra. Deze natuurliefhebbers lopen al jaren mee op de wandelingen.

De natuurgidsen van de wandeling voor vroege vogels zijn: Clarence Wever, Kees Langeveld en Huib Koel. Natuur- & cultuurgids Wilma van den Heuvel helpt ons in de vakantieperiode.

Wilt u een gids inhuren voor een privé groepswandeling door de duinen, op een ander tijdstip, of door een ander gebied? Dat kan. Kijk dan op de website van verKennemerland (www.verkennemerland.nl).