Wat en wanneer

Elke tweede zondag van de maand met een natuurgids op stap door de AWD-duinen. Lekker vroeg, als de zon net op is, voor een wandeling met uitleg. U bent van harte welkom!

De start is elke keer bij een wisselende ingang (ingang Panneland in Vogelenzang, ingang Zandvoortselaan in Zandvoort of ingang De Zilk ) en ook het tijdstip – zonsopkomst – wisselt. De wandelingen zijn gratis, maar er zijn wel een paar belangrijke voorwaarden, lees verder.

De wandelingen van tot nader bericht allemaal afgelast om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn wel gewoon voor bezoek toegankelijk. We hopen in april 2021 beter bericht te hebben.

Het thema van de wandeling is wisselend en het gaat dus zeker niet alleen over vogels. Ook andere dieren, planten of schimmels, zoals paddenstoelen hebben onze aandacht. Vaak komt ook het landschap en/of het gevoerde beheer ter sprake. De wandelingen duren circa 2 uur, soms in overleg – dit wordt van te voren aangegeven – wat langer. Op de weersomstandigheden aangepaste kleding en enige conditie is aanbevolen.

2021
Tijdstip
Startlocatie
10 januariafgelastDe Oase
10 januariafgelastDe Oase
14 februariafgelastDe Zilk
14 maartafgelastZandvoortselaan
Langs de oude toevoersloot